ja het dagelijkse leven is weer begonnen. na een heftige plant periode zijn we alweer een paar weken op dreef met van alles en nog wat. de laatste dingen afstemmen met de bank voor de hypotheek en alles wat daarbij hoort, contact met de gemeente, de notaris, de geometra, documenten regelen, achter verwarming en nieuwe kozijnen aan en erachter komen dat de subsidie voorlopig nog steeds onzeker is…

ondertussen wonen we hier heerlijk, hebben we onafgebroken mooi weer, eten we elke lunch nog lekker buiten, rapen we de vele walnoten, oogsten we wilde perzikken en rapen een paar hazelnootjes. filippa kruipt door de tuin achter de katten aan en mels racet op zijn met vrijwilliger maurits opgezette fietsbaan. mels is weer begonnen met school en vanaf maandag gaat hij met de pulmino, de schoolbus. glimmend van trots zit hij er met zijn rugzakje in. en mama glimt ook.

mels nieuwe school bestaat uit totaal 21 kindjes (tussen 2 en 6), twee juffen, een kok en een nog onbekend aantal zusters. de laatste komen deze week. ze beheren het gebouw en helpen de juffen. mels heeft het naar zijn zin en was afgelopen vrijdag al op het eerste verjaardagsfeestje. ook vermaakt hij zich uitermate met de vrijwilligers die ons komen helpen. een geweldig concept, wij krijgen hulp en proeven andere culturen, inzichten. in ruil daarvoor bieden we lekker eten en drinken, een bed, mooie uitzichten, rust en gratis workout ;).

voor de komende oogstperiode (oktober-november) zoeken we nog extra mensen (woensdag komt een zwitserse, maurits wordt afgelost door een taiwanees gezin en in november komen mijn ouders weer (fantastisch!). mocht je denken, waarom ook niet, neem contact met ons op!

[showtime]