wihoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! dinsdagavond na de aanbetaling op het huis kreeg ik de sleutels van onze droomboerderij! een jaar geleden kregen we de sleutel van het huurhuis in offida, kan geen toeval zijn, sleuteldag. en dit keer de sleutel van ons grote project de komende jaren. toen ik thuis kwam, waar cas op de kindjes paste, ging er een mooie (!)  fles wijn open natuurlijk.

en cas is afgelopen week meteen in de weer met kippepoep om onze eigen bokashi (om organisch ons land te verbeteren) te maken. en houd sinds nu ook een blog bij over de saffraanteelt, straks de oogst en natuurlijk wat ermee te doen! gister raakte ik nog verdwaald op het internet omdat er zoveel mogelijkheden zijn met saffraan en het zo’n prachtig product is uit de natuur met natuurlijk bijzondere eigenschappen voor je gezondheid en zoals meer lust 😉 in het leven (antidepressiva, beter gezichtsvermogen en lustopwekkend zijn maar een paar).

maar voor saffraan nieuws en authentieke italiaanse familierecepten in het vervolg dus naar: https://www.deliciousnature.com/italianfood/ hier kun je ook voor inschrijven.

op dit blog blijft al het andere van ons italiaanse avontuur. bijvoorbeeld dat we een aanbetaling hebben gedaan,  maar de subsidie nog steeds niet zeker is. pas in september weten we hoeveel geld er over is en of ons project nog mee genomen kan worden. wij staan op nummer 26, tot 23 was er geld en hopelijk is er straks weer geld voor de volgende 3 of 4.

en we hebben nu 2 mogelijkheden qua banken die we met elkaar vergelijken. als het goed is willen ze allebei met ons in zee. wij hebben er in ieder geval vertrouwen in en hebben een compremesso getekend (en betaald) met de eigenaren (die we niet terugkrijgen mocht de koop niet door gaan). maar dat kan eigenlijk niet, we gaan namelijk het land bewerken en saffraanbollen poten en een test doen met aardbeien…

living on the edge maar zo voelt het niet. voor ons een machtig gevoel dat het nu eindelijk concreet kan beginnen en niet alleen maar in ons hoofd. vandaag waren we weer met z’n vieren op de boerderij, al zo vertrouwd. waar we ongeveer een jaar geleden met z’n drieën voor het eerst waren. waar de kersen voor het plukken zijn, veel bomen met andere vruchten, prachtige bloemen, te veel om op te noemen. volg ons en geniet met ons mee!

[showtime]

6 replies
 1. Eric Sloot
  Eric Sloot says:

  Lieve mensen, wat een spannend avontuur, erg leuk!
  Ik denk er hard over onze vakantie bij jullie te plannen; kunnen we wat doen?

  Groet en veel plezier daar!

  liefs, Eric

  • admin
   admin says:

   heee zie het nu pas sorry! ja leuk hoor en genoeg te doen! 🙂 zullen we anders bellen of skypen? lieve groeten van ons!

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] meeste weten inmiddels dat we de sleutels (blog Anne) van het huis hebben gekregen. Een super stap voorwaarts in de aanschaf van het het huis […]

Comments are closed.