hallo, welkom op onze nieuwe site. hier vind je vanaf nu mijn schrijfsels en steeds meer van alle andere activiteiten die we gaan doen! zoals authentieke italiaanse recepten die we verzamelen via onze vrienden, de vakanties die we organiseren, de vakantieplek die we willen bieden en de producten die we gaan verbouwen. en daar hebben we natuurlijk meer land nodig dan de moestuin die we nu hebben dus hoe staat het daar nu mee?

we zijn steeds verder in de onderhandelingen aangaande onze boerderij… we willen sowieso in augustus onze saffraanbollen gaan planten zodat we in november onze eerste eigen saffraan kunnen verkopen. mijn hoop dat we het qua subsidie nu snel zouden weten, komt natuurlijk op z’n italiaans snel. tot op het moment dat ik dit schrijf is nog niks zeker. dus de bank wacht nog en wij moeten noodgedwongen de eigenaren van de boerderij laten wachten.. en dat kan eigenlijk niet langer. dus we hebben een italiaans voorstel in petto…

ja het blijft nog even spannend. en wij blijven actief. met yogales geven, met planningen maken voor de saffraan, met vrienden die overkomen uit nederland, met het invullen van de nieuwe websites en natuurlijk alle onderhandelingen en regeldingen aangaande de boerderij.

[showtime]

en actief met ons italiaanse leven. vorig weekend waren we uitgenodigd voor een merende (snack) met fave (tuinbonen). typisch italiaans; de tuinbonen groeien nu volop en worden hier dubbelgedopt, rauw, als snack gegeten. onze vrienden laura en piter hadden wat mensen uitgenodigd om hun bonen mee te delen. op het strand (beetje onorthodox italiaans want volgens piter eet je ze waar ze groeien, in de wei zeg maar.) het was heerlijk weer maar toch waren we bijna de enige op het strand. het is namelijk nog geen juni… een oude surfplank diende als tafel en iedereen had wat lekkers meegenomen. tuinbonen, pecorino, brood, olijfolie, zout, wijn, taart, kaas, ricotta en marmelade. heerlijk: doppen, kletsen en af en toe de surfplank optillen en verplaatsen (hilariteit kun je raden) om in de zon te blijven.