Een mens die Napels heeft gezien kan nooit meer treurig zijn, aldus goethe. vind ik zelf een leukere dan de versie napels zien en dan sterven, ook van goethe namelijk de titel van zijn (dag)boek in napels. we waren er afgelopen weekend. samen met mijn ouders, ook om mijn verjaardag te vieren, fijn!

eigenlijk was er hier genoeg te doen, op de boerderij in rotella. het leefbaar maken van het huis en alle voorbereidingen voor de saffraanteelt en de test met de aardbeien. er was mest gebracht en daar moest van alles bij (beestjes). maar we gingen lekker toch, er is namelijk altijd wel iets anders; gaan!

napels lag zowaar vol met vuilnisbulten – er werd weer eens gestaakt – o.a. voor onze leuke b&b opgestapeld. natuurlijk hebben we lekker pizza en ijs gegeten en rondgewandeld in deze miljoenenstad. ook als een echte toerist bovenop de bus, een mooie tocht langs de kust. er wordt druk gewerkt aan napels (zoals aan elke grote stad) het was er warm en 24-uur “alive”. het verkeer is overweldigend met name door het rijgedrag.

10 km voor napels stond een in mijn ogen oud bord; vergeet niet je gordels om te doen (hoezo?). en ja ik ging kijken, vanaf daar had nog maar 1 op de 5 zijn autogordel om. so old fashion (or new) in napels blijkbaar. ik herinnerde me ook weer de quote uit eat, pray, love over de burgemeester van napels: groen licht: doorrijden, oranje licht: een suggestie, rood stoplicht: een keuze. het is waar voor de napolitaan.

[showtime]

maar we zijn weer veilig terug in offida. pa en ma vanochtend uitgezwaaid en het zomerseizoen is begonnen. elke week feest in offida. maar ook in de moestuin is het zomer. heb me net weer verwonderd over de tomaat in onze moestuin beneden, die groeit en groeit! net als alles in en om de boerderie in rotella. ci sentiamo presto!

 

 

1 reply
  1. marit
    marit says:

    Jeetje Annemieke, dat ziet er allemaal goed uit zeg!Wat een lieverdjes zeg die kindjes van jullie, je kan trots zijn! Zo te zien bevalt het jullie daar prima. Soms ben ik wel een beetje jaloers op wat je doet, heerlijk weg van alle stress en in de natuur leven. Ook dat zal niet helemaal zonder stress zijn waarschijlijk?? Succes i.i.g en geniet vooral van al het mooie van dit prachtige land en van je gezinnetje natuurlijk!!!
    Groetjes,
    Marit

Comments are closed.