een voorproefje op nieuw werk.. dit schreef ik eind mei, bijna vier maanden geleden…. met nieuw (snel) internet en teveel zin om te schrijven zodat ik er echt tijd voor ga maken, hoop ik binnenkort een echte update te schrijven in het nu. over hoe het nu gaat in alle dagen italie met ons!

 

jullie denken misschien, zijn ze nu nog steeds onder die sneeuw? maar nee, de sneeuw is gesmolten (terwijl wij aan het skiën waren in de dolemieten!). en daarna kwamen we terug in zonovergoten contrada torbidello!

de buurman had goed op de kippen en poezen gepast en wij genoten meteen weer van de zon. werk aan de winkel. gelukkig kwam vrijwilliger william ook weer terug uit rome om te helpen met wieden en meer wieden, houthakken, em (onze organische hulpstof voor de saffraan) toedienen, een klimrek maken voor de erwtjes, brood bakken, pindakaas maken en (paas)recepten zoeken voor de italian food website.

verder hebben we het druk met het verpakken en versturen van bestelde saffraan en zijn we nog bezig de sites te verbeteren (bijvoorbeeld voor de webshop, suggesties welkom!). vandaag heeft cas van een oude in de stal gevonden houten bak drie zaaibakken gemaakt voor de kruiden die we gaan verbouwen. heerlijke kruiden voor thee en in de keuken, als theeleut watertand ik al bij het idee mijn eigen mengsels te maken, te drinken en met jullie te delen!

met de kindjes gaat het heel goed. filippa loopt inmiddels rondjes om het huis en zegt tegen iedereen (inclusief kippen en poezen) haaaaaai! en mels gaat graag naar school en helpt daarna graag op het land of speelt met van alles wat hij vindt in de tuin.

vanavond aten we heerlijke pizza in montalto met onze reddende engel in de sneeuw giovanni en zijn familie. in de auto dacht ik na bijna twee jaar alweer wonen we in italie en ik kwam er niet uit of het nu lang of kort was. het voelt namelijk als lang, voornamelijk door alles wat er gebeurd is, maar ook als kort omdat…? tja ik kan er de vinger niet opleggen. misschien omdat we nog steeds bezig zijn om de boerderij te kopen? WAT? ja inderdaad

—wordt vervolgd—