we zijn nu een jaar in italie. en wat hebben we een hoop meegemaakt! volgende week gaan we 2 weekjes terug naar nederland. met in de auto 2 kindjes in plaats van 1 toen we aankwamen. en onze filippa is alweer bijna vier maanden oud! het voelt hier als thuis maar we hebben ook heel veel zin om weer naar ons andere thuis te gaan.

terwijl ik dit schrijf speelt mels met zijn poppetjes naast mij. in het italiaans speelt hij na wat er op school gebeurt. in september sprak hij nog geen italiaans… wij hebben een winter meegemaakt, beetje sneeuw. wat koud soms maar over het algemeen toch stralend hier. mijn zus viel in januari vooral op dat het hier zo licht is, blij wordt je ervan.

nu is het alweer zomer. de deuren open. de winterkleding naar zolder en de slippers aan. gister naar het strand geweest, de hele dag. heerlijk en verbrande schouders, oeps! mels was helemaal in zijn element met de speelgoedjes en de italiaanse kindjes. wij waren overigens in de wijde omtrek de enige in zwempak op het strand. de italiaan was nog in lange broek en een enkele korte mouw. ” aprile non ti scoprire”. in april laat je je niet zien…

en hoe hangt de vlag erbij voor ons? we hebben gehoord dat de subsidie aanvraag ammissibile is, geaccepteerd. goed nieuws zover maar nu moeten we afwachten of er ook voor ons plan nog geld in de pot zit. na pasen weten we meer en kunnen we vooruit! ondertussen zijn er nog genoeg andere projecten. de verkoop van early rider fietsen is begonnen. de eerste order bijna binnen en hopelijk heel snel de fietsen zodat we mels als promotiemateriaal het park, de speeltuin en het strand op kunnen sturen.

cas is bezig met zijn inkoopproject en de fietsvakantie (checkt nu de monte ceresa uit met gids brian). en een mooie nieuwe website voor deliciousnature, met daaronder onze agriturismo, italiaans eten (en straks onze eigen saffraan), vakanties (fiets, yoga en gastronomisch) en deze blog. andiamo avanti!

[showtime]

 

4 replies
 1. Ghislaine
  Ghislaine says:

  hey lieve Annemieke! Onlangs heb ik voor de dodi dames uitgebreid gekookt en hoorde ik dat je een prachtige dochter hebt, VAN HARTE MET DIT GELUK!!
  Super. Via facebook kom ik op je blog, heel leuk om zo even een update te lezen. Zo te horen maken jullie het goed en zijn jullie op een leuke manier structuur aan het aanbrengen in jullie Italiaanse leventje. Alvast een hele fijne tijd in Nederland gewenst, als jullie hier straks weer even zijn!
  Met mij gaat het goed. Ben volop aan het free lancen en heerlijk dat het buitenseizoen weer geopend is. Ook zijn we nog bezig met het pleegzorg traject. En de jaarlijkse retraite met Sogyal Rinpoche is in aantocht, iets waar we natuurlijk in de voorbereiding mee bezig zijn.
  Dikke kus vanuit Amsterdam! ‘k blijf je volgen, besos ghislaine

  • observatiepost
   observatiepost says:

   ha lieve ghis, dank! ja heb verzuimd eerder te mailen… maar ja kersverse moeder en hier startend met een nieuw leven. heel leuk dat je reageert! het gaat ons goed inderdaad. veel nieuwe indrukken zodat je voelt dat je leeft! net als de seizoenen, lekker dat het in nl ook lekker is. fijn dat het goed gaat met al je bezigheden. zou leuk zijn weer eens te bomen over mediteren en de wereld he :). we zijn tweede paasdag in haarlem en zitten vanaf 15:00 uur in cafe fotuyn, als je het leuk vindt kunnen we elkaar dan zien. verder druk programma natuurlijk langs familie en ik hoop nog wat yogalessen mee te pikken ter inspiratie van mijn eigen lessen hier. gaat het met juul ook goed? en pleegzorg klinkt ook mooi, ben benieuwd. nogmaals fijn van je te horen en veel liefs vanuit zonnig italie!

 2. Lorette en Gert
  Lorette en Gert says:

  We zijn in de buurt en hebben hier heel wat bekeken, ook jullie huis. Ziet erallemaal heel goed uit. Lijkt ons leuk jullie nog even te treffen, vliegen donderdag terug. 0031653337023
  Groeten en veel succes
  G&L

  • observatiepost
   observatiepost says:

   hi! we zijn gestrand in d’land. hopelijk morgen een nieuwe luchtslang in de auto en dan kunnen we doorrijden. hoe laat vliegen jullie terug? wij komen denk ik morgenavond laat thuis. dus donderdag kan. morgenavond bellen? liefs en geniet daar! anne en cas

Comments are closed.